Het fundament voor jouw succes

10 min lezen 23-04-2024
Het fundament voor jouw succes
Rick Aarsman

Het fundament voor jouw succes als (VYTAL) coach

Als coach heb je te maken met een aantal grote uitdagingen. De markt is overvol, de directe en indirecte concurrentie neemt toe en het wordt steeds moeilijker om je te onderscheiden. Daarnaast zijn uitdagingen voor het behoud en het werven van klanten van alle tijden, maar het vinden en behouden van personeel, de wensen van klanten en de toegenomen kosten voor het werven van klanten maakt het nog uitdagender dan het altijd al was. 

Toch biedt deze tijd ook kansen; steeds meer klanten staan open voor meer holistische en duurzame oplossingen. Dit geeft jou, als ondernemer in de fitnessbranche,  groeimogelijkheden en de kans om nieuwe marktsegmenten aan te boren. In deze blog vertellen we je meer over hoe je als (VYTAL) coach het fundament voor jouw succes kunt leggen, delen we onze inzichten en best practices met je én geven we je praktische tips om jouw omzet te verhogen met behulp van 3 vitale proposities.
 

We kunnen niet zonder voeding

Als coach weet je dat voeding een cruciale rol speelt in het bereiken van de doelen van je klanten. Toch zijn er nog genoeg coaches en trainers die hun klanten hier niet of niet (goed) genoeg bij helpen. Vandaag de dag verwachten jouw klanten meer dan alleen trainingsessies. Ze zoeken naar holistische benaderingen die hen helpen om hun gezondheidsdoelen efficiënter te bereiken. En dat hoeft niet moeilijk te zijn.
 

De strategische waarde voor jou als coach

VYTAL heeft als missie om coaches te helpen om een succesvol, schaalbaar en tijdbesparend te ondernemen. Door gebruik te maken van VYTAL kun je meer impact hebben op de vitaliteit van je klanten en je marktpositie verbeteren. Dankzij onze gebruiksvriendelijke software, waarbij je al jouw coachingtools in één systeem hebt, bespaar je kostbare tijd en kun je je volledig richten op waar het écht om draait: het coachen van jouw klanten. Uiteindelijk ontstaat hierdoor ruimte voor nieuwe verdienmodellen en doen zich duurzame groeikansen voor.
 

3 vitale proposities

Oké tof, maar.. hoe helpt VYTAL mij hierbij? Ons advies is om VYTAL op verschillende manieren in te zetten. En daarvoor hebben we drie vitale proposities voor je, waarvan één gericht op laagdrempelige schaalbaarheid, één voor upselling en één vanuit het aanbieden van high-end programma’s. En als coach voeg jij passende begeleiding toe aan deze 3 VYTAL proposities:

  • Door een laagdrempelig programma op een soort instapniveau te bieden, maak je voedingsadvies toegankelijk voor een breed publiek. Dit stelt ieder mens, ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of gezondheidsdoel, in staat om eenvoudig en snel aan de slag te gaan en de voordelen van de VYTAL app te ervaren zonder daarvoor een al te grote investering te hoeven doen. Dit is ook direct een goede manier om kennis te maken en een uitnodiging om, a het aanpassen van de eetgewoontes, ook meer te gaan bewegen.
     
  • Voor (potentiële) klanten is voedingsadvies en de bijbehorende begeleiding (of de zogenaamde ‘stok achter de deur’) natuurlijk erg interessant. Ook in deze vormen van en intensiteit qua begeleiding zou je een aantal upsell varianten kunnen maken, die het beste aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep en klanten. Dit is een perfecte manier om je omzet te verhogen, je aanbod qua diensten te verbreden én verbeteren en jouw klanten nog beter te helpen!
     
  • Tenslotte bied je, voor de klanten die meer willen, een premium versie of pakket aan. Hiermee geef je deze specifieke doelgroep de mogelijkheid om nog intensiever aan hun  voedings- en eetpatroon te werken en nog meer resultaat te boeken bij het nastreven van hun gezondheidsdoelen. Dit is natuurlijk niet voor iedereen, maar zijn wel de mooie extra’s. Bovendien past dit vaak goed bij de coaches in je team die zelf ook meer willen. Een mooie win-win!
In de blog van Lynn over effectieve website(s) en landingspagina's lees je meer over hoe je bovenstaande proposities op een goede manier kunt inzetten. In de bijbehorende toolkit zit een template voor het verwerken van de (VYTAL) pakketten op jouw website. Klik hier om deze gratis te downloaden.
 

Ontgrendel jouw potentieel

Door onder andere upselling toe te passen kan je als coach of club maandelijks flink veel extra omzet  genereren. Heb je wel eensweleens doorgerekend wat 5-15% extra omzet door het aanbieden van  verschillende pakketten en programma’s doet? Ook voor jou is dit mogelijk, maar of en hoe je dit gaat realiseren dat heb  je zelf in de hand. 

 

Jouw team; de eerste focus voor een sterk fundament

Om voeding een succes te maken binnen je club of gym moet je eerste focus liggen op je team. Als je team het niet echt weet (beseft), begrijpt en echt op waarde schat dan gaat het niks worden. Het goed neerzetten met en voor je personeel is dus essentieel voor het realiseren van je doelen. Niet alleen moeten ze het begrijpen, ze moeten het omarmen. Je helpt je personeel door voeding in primaire processen mee te nemen. 

Vaak wordt ons gevraagd hoe het zit met het gewenste kennisniveau van personeel over voeding. VYTAL is er juist ontwikkeld zodat iedere coach, ongeacht hun kennisniveau over voeding, effectief met de software kan werken. Dankzij het gemak in onze software kunnen alle coaches direct aan de slag gaan met het maken van voedingsplannen voor hun klanten. Dit zorgt voor een soepele integratie van VYTAL in het dagelijkse werk van je personeel, waardoor ze zich volledig kunnen concentreren op het leveren van hoogwaardige coaching diensten aan je klanten.
 

3 vitale succesfactoren

Voor jouw club of gym zijn de kritische succesfactoren glashelder: schaalbaarheid, activatie en personalisatie. Deze elementen vormen de kern voor je groei en duurzaam succes. Wat zou het voor jou, je club en jouw klanten  betekenen als je dit nu eens goed en compleet uitrolt? 

Wij zijn er om je te helpen! Werk je nog niet met VYTAL of weet niet iedereen binnen je team de ins en outs van onze app? Dit hebben we hieronder dé 3 grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:
 

  1. Jouw voedingsschema's 100% op maat Elke dag stelt de app een voorgeprogrammeerd persoonlijk menu voor, gebaseerd op jouw energiebehoefte en 100% op maat (op basis van je doelstelling en voorkeuren). De app houdt o.a. rekening met macronutriënten, allergieën, voedingsvoorkeuren, maximale bereidingstijd en koken voor het hele gezin.

  2. Altijd een lekkere/gezonde maaltijd én voldoende variatiePlannen is eenvoudig, je kan bij het dagmenu 10 dagen vooruitkijken en eventueel wijzigingen aanbrengen. Met een druk op de knop staat er een andere maaltijd klaar. En met een keuze uit 2000+ recepten zitten er genoeg maaltijden die je lekker vindt! Zo kun je ook genoeg blijven variëren. 

  3. Boodschappen doen en koken zonder gedoeElke maaltijd heeft een duidelijke receptuur met ingrediëntenlijst en bereidingswijze. Koken was nog nooit zo makkelijk! Ook zet de klant eenvoudig een boodschappenlijstje klaar of laat hij/zij de boodschappen met een druk op de knop direct thuisbezorgen.


Let's get VYTAL!

Dus, waar wacht je nog op? Let’s get VYTAL! Ben je benieuwd wat VYTAL voor jou kan betekenen? Wij laten je graag zien hoe onze software en app (voor coaches) werkt. Klik hier om een geheel vrijblijvend (en gratis) een online demo in te plannen.

 

De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit