5x de lekkerste lasagne recepten

5 min lezen 26-07-2023
5x de lekkerste lasagne recepten
Laura de Jong
Laura de Jong Contentmanager

Vrijdag 29 juli is de internationale lasagne dag en hier haken wij natuurlijk maar al te graag op in. In deze blog lees je vijf van onze favoriete lasagne recepten! Sommige zijn vegetarisch, sommige niet. Er zit voor ieder wat tussen. Welk recept is jouw favoriet?

Courgette rolletjes lasagne

Onze eerste favoriet is een speciale lasagne. Hij bestaat namelijk uit rolletjes van courgette. Hierdoor is hij lekker dieet-vriendelijk. Je maakt deze lasagne met Parmezaanse kaas, geraspte mozzarella, ricotta, courgette, tomaten passata, citroen, ui, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en olijfolie. Het recept is super makkelijk te bereiden. Je verwarmt als eerst de oven voor op 180 graden. Vervolgens schaaf je de courgette in plakken en deze laat je 15 minuten intrekken met zout en olijfolie. Daarna fruit je de ui en knoflook met Italiaanse kruiden. In een apart kommetje meng je de ricotta, mozzarella, ⅔ van de Parmezaanse kaas, citroenrasp en het ui-knoflookmengsel. In een ovenschaal verspreid je de tomatenpassata. Met een lepel schep je het mengsel over de courgetteplakken. Deze rol je op en zet je rechtop in de ovenschaal. Top de lasagne af met de Parmezaanse kaas en bak hem in 25 minuten in de oven af. 

Pompoenlasagne

De tweede lasagne wordt gemaakt met pompoen lasagnebladen voor net een andere twist. Je maakt deze lasagne met geraspte kaas, ricotta, mager rundergehakt, olijfolie, tomaten passata, ui, knoflook, pompoen lasagnebladen, italiaanse kruiden, peper en zout. Om de lasagne te maken verwarm je de oven voor op 180 graden. Fruit de ui en knoflook in een pan en voeg daarna het gehakt toe. Na een paar minuten mag de tomaten passata erbij en breng je dit op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Dit mengsel mag 10 minuten op laag vuur sudderen. In een aparte kom meng je de ricotta met geraspte kaas. In een ovenschaal begin je met het gehaktmengsel, vervolgens leg je hier de pompoen lasagnebladen overheen en besmeer je deze weer met de ricotta saus. Deze drie laagjes herhaal je en je eindigt met geraspte kaas. In de oven bak je de lasagne in 30 tot 35 minuten af. Eetsmakelijk!  

Lasagne met ricotta, spinazie en tomaat

De derde lasagne is een vegetarische lasagne. Je kunt er uiteraard nog vlees of vis aan toevoegen. Je maakt deze lasagne met geraspte kaas, ricotta, lasagnebladen, olijfolie, spinazie, tomatenblokjes uit blik, knoflook, cherrytomaatjes, peper en zout. Dit lekkere recept is super makkelijk te bereiden. Je maakt hem door de volgende stappen te volgen. Als eerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Je snijdt alle groenten en fruit de knoflook in een pan. Vervolgens voeg je de spinazie toe. Als deze geslonken is, voeg je de tomatenblokjes toe. In een aparte kom meng je de ricotta met peper en zout. In de pan voeg je cherrytomaatjes toe. Je verdeelt uiteindelijk het mengsel uit de pan in drie delen. Het eerste deel verdeel je over de bodem van de ovenschaal. Hier leg je de lasagnebladen bovenop en die top je af met wat ricotta. Deze volgorde herhaal je en je eindigt met geraspte kaas. De lasagne is na 30 minuten in de oven helemaal ready to eat! 

Witlof lasagne

De vierde lasagne is er eentje die je misschien nog niet eerder hebt gezien of geproefd. De lasagnebladen worden namelijk vervangen door witlof! Je maakt deze lasagne met een aantal ingrediënten: geraspte kaas, roomkaas met kruiden, ongezouten roomboter, achterham en witlof. Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens maak je de witlofblaadjes los van de stronk en was je deze. Je vet de ovenschaal in met roomboter en verdeeld de witlofblaadjes dwars over de ovenschaal. Bestrijk vervolgens 2 plakken ham met roomkaas en leg deze op de witlofblaadjes. Bestrooi dit weer met geraspte kaas. Herhaal deze volgorde en eindig dit met een laagje geraspte kaas. Bak deze witlof lasagne af in de oven voor 15 tot 20 minuten.

Aubergine lasagne

We eindigen met een klassieke twist op een klassieke lasagne, de aubergine lasagne. In dit recept vervangen we de lasagnebladen voor plakken aubergine. Je maakt deze lasagne met mager rundergehakt, courgette, ei, aubergine, olijfolie, tomaten passata, rode ui, rode paprika, knoflook, peper en zout. Om de lasagne te maken verwarm je de oven voor op 200 graden. Snijd alle groenten, de aubergine in lange plakken. Deze plakken aubergine gril je in de pan tot ze zacht zijn. Vervolgens fruit je ui en knoflook en voeg je hier gehakt aan toe. Als het gehakt gaar is, voeg je de paprika, courgette en tomaten passata toe. Dit breng je op smaak met peper en zout. Vervolgens beleg je de ovenschaal met de plakken aubergine, de helft van het gehakt-groentemengsel. Deze lagen werk je af en je eindigt met een laagje aubergine. Klopt het ei los en sprenkel deze over de lasagne. Je bakt hem in de oven in 30 minuten af. Nu heb je een heerlijke lasagne die ook nog eens supergezond is!

De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit
Meer tonen >>

Recente artikelen

Meer tonen >>