De kunst van het mealpreppen!

3 min lezen 03-04-2023
De kunst van het mealpreppen!
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper Contentmanager

Voor mensen die gezond en gemakkelijk willen eten, maar weinig tijd hebben om elke dag een maaltijd te bereiden, biedt mealpreppen een uitkomst. Maar waarom is het zo'n geweldige manier om gezond te eten? In deze blog lees je wat de voordelen zijn van mealpreppen en hoe jij deze kunt gaan toepassen!

Blijf georganiseerd

Ten eerste is mealpreppen een geweldige manier om georganiseerd te blijven. Mealpreppen betekent dat je op voorhand een aantal maaltijden maakt, wat je tijd en energie bespaart. Je kunt de ingrediënten vooraf kopen en je maaltijden voor een hele week maken. Dit betekent dat je elke dag een maaltijd hebt klaarstaan. Ook hoef je niet elke dag na te denken over wat je klaar moet maken of dat je op het laatste moment nog boodschappen moet doen. Je weet waar je aan toe bent en dat geeft rust.

Controle over je voeding

Ten tweede kan mealpreppen helpen bij het controleren van je voedselinname. Door je maaltijden van tevoren te plannen, kun je je voedselinname beter controleren. Je kunt ervoor zorgen dat je maaltijden de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten bevatten, waardoor je het meeste uit je maaltijden kunt halen. Ook bewaar je de maaltijden in afgemeten porties zodat je nooit teveel of te weinig binnenkrijgt.

Bespaar geld met mealpreppen

Ten derde helpt mealpreppen je geld te besparen. Door je maaltijden vooraf te bereiden, kun je de ingrediënten in bulk kopen, waardoor je veel kunt besparen op je boodschappen. Ook kun je maaltijden maken die meerdere dagen meegaan, waardoor je geen eten verspilt. Met name wanneer je alleen woont, is het vaak handig om meerdere porties klaar te maken. Het bereiden van éénpersoonsmaaltijden is nu eenmaal vaak duurder.

Gezond en gevarieerd!

Ten slotte helpt mealpreppen je gezond en gebalanceerd te eten. Door je maaltijden van tevoren te plannen, kun je ervoor zorgen dat je elke dag een gezonde maaltijd eet. Je kunt ervoor zorgen dat je maaltijden de juiste voedingsstoffen hebben, waardoor je je energiepeil op peil houdt. Wanneer je je maaltijden niet voorbereid en een druk leven hebt, kan het bereiden van maaltijden of het doen van boodschappen er wel eens bij inschieten. Wanneer je met honger thuiskomt van je werk, kies je misschien eerder voor een snelle hap dan voor een voedzame maaltijd. Wanneer je doet aan mealpreppen is dit geen probleem. Er staat namelijk altijd een gezonde maaltijd voor je klaar die je in no-time op tafel zet!

Als je op zoek bent naar een manier om georganiseerd, gezond en gemakkelijk te eten, dan is mealpreppen een geweldige optie. Door je maaltijden vooraf te plannen, kun je tijd en energie besparen en kun je de voedselinname beter controleren. Je kunt er ook voor zorgen dat je geld bespaart en gezond eet. Ook met de VYTAL app kun je prima mealpreppen. Je kunt bepaalde recepten namelijk voor meerdere dagen vastzetten en door voor meerdere personen te koken, kun je gemakkelijk inkopen doen voor meerdere porties.
 
De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit