Plantaardige tonijn? Net zo fijn!

3 min lezen 03-05-2024
Plantaardige tonijn? Net zo fijn!
Femke Wassing-Wijnja
Femke Wassing-Wijnja

De voordelen van plantaardige tonijn voor onze gezondheid én die van de oceaan

Het is vandaag wereld tonijn dag. Dit wordt jaarlijks ‘gevierd’ om aandacht te vragen  voor het belang van duurzame visserij en het behoud van de tonijn populatie wereldwijd. Deze dag benadrukt ook de impact van onze voedselkeuzes op de oceanen en moedigt ons aan om na te denken over hoe we verantwoord kunnen consumeren. Met de groeiende populariteit van plantaardige alternatieven is dit een uitstekend moment om de plantaardige versie van tonijn te verkennen. Wil jij deze variant, die op de markt is gebracht als duurzaam en ethisch verantwoord, eens proberen? Lees meer over het hoe, wat en waarom van plantaardige tonijn.

De opkomst van plantaardige tonijn  

Plantaardige tonijn is een innovatief product dat bedoeld is om de smaak en textuur van traditionele tonijn na te bootsen zonder de negatieve ecologische impact. Gemaakt van ingrediënten zoals soja, erwten en andere plantaardige eiwitten, biedt het een alternatief voor diegenen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen of om gezondheidsredenen vis willen vermijden. Plantaardige tonijn is niet alleen vriendelijk voor de oceanen, maar ook voor de vele soorten die afhankelijk zijn van een gezond zeemilieu.

Gezondheidsaspecten en voedingswaarde  

Hoewel plantaardige tonijn kan variëren in voedingswaarde afhankelijk van het merk en de ingrediënten, is het over het algemeen laag in verzadigde vetten en vrij van cholesterol, waardoor het een gezonde keuze kan zijn voor de gezondheid van het hart. Het bevat ook eiwitten en is vaak verrijkt met essentiële voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor de algehele gezondheid.

Waarom kiezen voor de plantaardige versie?

De keuze voor plantaardige tonijn draagt niet alleen bij aan de persoonlijke gezondheid, maar ook aan de wereldwijde inspanningen voor duurzaamheid. Door te kiezen voor plantaardige alternatieven helpen we de vispopulaties te beschermen en de druk op overbeviste soorten te verminderen. Dit ondersteunt een gezonder oceaanecosysteem en biedt een levensvatbare toekomst voor komende generaties.

Wil je meer leren over plantaardig (veganistisch) eten of een vegetarisch dieet? Lees dan hier onze blog over vlees- en visvervangers terug.

Een stap vooruit met plantaardige tonijn  

Deze wereld tonijn dag, vieren we niet alleen onze liefde voor tonijn, maar ook onze toewijding aan de planeet door duurzame keuze te maken. Plantaardige tonijn biedt een heerlijke en verantwoordelijke manier om te genieten van alle gerechten die we kennen en waar we van houden, zonder daarbij het zeemilieu te schaden. Check onze reel op social media, waarbij we een gezond VYTAL recept even voor je hebben aangepast naar een plantaardige versie. Wist je namelijk dat je in de VYTAL app bij het potloodje zelf een product in een recept kunt vervangen voor een plantaardige versie? Vraag bij jouw coach hoe je dit op de beste manier kan doen, zodat je wel blijft voldoen aan jouw caloriebehoefte.

Wil jij jouw gezondheid én die van de wereld en oceaan verbeteren? Of wil je jouw voedingsschema, inclusief dieetvoorkeuren, personaliseren? Download dan de VYTAL app. Met de voedingsmodule kan jij zelf, of jouw trainer/coach, eenvoudig ingrediënten uitsluiten, maar ook intoleranties, allergieën en voorkeuren aangeven. 

Voor coaches geldt dat je binnen no-time een gepersonaliseerd voedingsschema kunt genereren, zodat jij jouw klanten zo goed mogelijk kunt begeleiden en hen zo snel mogelijk hun doel kan laten realiseren. Plan geheel vrijblijvend (en gratis) een online demo in, dan laten we je zien hoe de VYTAL app voor coaches werkt! 

De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit
Meer tonen >>

Recente artikelen

Meer tonen >>