Trainen in connectie met jezelf

4 min lezen 01-05-2024
Trainen in connectie met jezelf
Femke Wassing-Wijnja
Femke Wassing-Wijnja

Laat je telefoon even voor wat het is

In een wereld waar onze smartphones haast een verlengstuk van onszelf zijn geworden, kan het een verademing zijn om even offline te gaan. Zeker tijdens het sporten. Trainen in verbinding met jezelf, zonder de constante afleiding van een telefoon, WhatsApp berichtjes en meldingen van social media, kan je sportprestaties verbeteren en je mentale welzijn een boost geven. Wil jij ook leren om (meer of vaker) zonder telefoon te sporten en in connectie met jezelf te trainen? In deze blog geven we je vijf praktische tips!

Tip 1: Begin met heldere intenties

Jij hebt een duidelijke missie

Voordat je begint met trainen, neem een moment om je intenties voor de sessie of workout te bepalen. Wat wil je bereiken? Of het nu gaat om het verbeteren van je uithoudingsvermogen, het verlichten van stress of het versterken van spieren; een duidelijk doel helpt je gefocust en gemotiveerd te blijven zonder afleiding van buitenaf.

Tip 2: Gebruik een traditionele timer of horloge

Geen tijd voor afleiding

Vervang je smartphone door een traditionele timer of een sporthorloge. Dit stelt je in staat om je trainingstijd bij te houden. Zo heb je simpelweg geen tijd voor afleiding van buitenaf, om je berichten te checken of om door je social media te scrollen. 

Tip 3: Creëer een stimulerende omgeving

De juiste sfeer voor focus in de sportschool

Transformeer je ervaring in de sportschool door bewust de omgeving te kiezen waar je traint. Zoek een hoek die minder druk is, zodat je je, zonder gestoord te worden, kunt focussen op je oefeningen. Overweeg om je eigen muziek mee te nemen en op te zetten zonder dat je daarvoor een internetverbinding of WiFi nodig hebt. Anders wordt je, tijdens het luisteren van je favo Spotify playlist, alsnog afgeleid door meldingen of berichtjes. Motiverende muziek kan je helpen je energieniveau hoog te houden en je volledig op je workout te concentreren. Door deze kleine veranderingen kun je een ruimte en sfeer creëren die je stimuleert om je persoonlijke doelen te bereiken. En het maakt het nog leuk ook!

Tip 4: Train met een buddy

Echt sociaal maakt samen sterker

Een trainingspartner kan een geweldige motivator zijn en helpt je om je te richten op de oefeningen en de sociale interactie die daadwerkelijk in het hier en nu plaatsvindt, in plaats van op een schermpje. Het samen sporten kan ook een nieuwe laag van connectie of een verdieping van vriendschap toevoegen die je misschien totaal gemist zou hebben als je bezig was geweest met je telefoon.

Tip 5: Reflecteer na elke sessie

Groei door zelfbewustzijn

Neem na elke trainingssessie even de tijd om te reflecteren op wat je hebt bereikt en hoe je je voelt. Schrijf je gedachten en gevoelens op in een notitieboekje. Dit helpt om een routine van mindfulness en zelfbewustzijn te ontwikkelen, waardoor je meer verbonden raakt met je persoonlijke fitnessdoelen en emotionele staat van zijn.

Vind jouw innerlijke kracht zonder afleiding

Door bewust te kiezen om je telefoon weg te leggen tijdens het trainen, open je de deur naar een diepere verbinding met jezelf en je trainingsdoelen. Het loslaten van digitale afleidingen, al is het maar voor de duur van een workout, kan leiden tot een krachtiger, gefocust en doelgericht  trainingsregime. Ga zelf eens aan de slag met deze 5 tips in de gym en ontdek hoe bevrijdend het kan zijn om écht in het moment te zijn, met iedere ademhaling en iedere beweging. Laat je telefoon even voor wat het is en train in connectie met jezelf!

Wil je jouw klanten naar een hoger niveau tillen met een meer holistische manier van trainen? Dan is de beweging & mindset module van de VYTAL app wellicht wat voor jou! Hiermee help je jouw klanten niet alleen fysiek sterker te worden, maar ook mentaal veerkrachtiger! Plan hier geheel vrijblijvend (en gratis) een online demo in, dan laten wij je zien hoe het werkt!

De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit
Meer tonen >>

Recente artikelen

Meer tonen >>