De lente komt eraan! Tijd om weer buiten te gaan sporten.

4 min lezen 17-03-2023
De lente komt eraan! Tijd om weer buiten te gaan sporten.
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper
Ester Hesen - Sportdiëtist & Bewegingswetenschapper Contentmanager

De lente is een heerlijke tijd van het jaar waarin de bloemen bloeien en de temperaturen stijgen. Na de korte, donkere dagen van de winter komen we weer buiten en is er meer licht en warmte. Dit is de perfecte periode om regelmatig te bewegen en te gaan sporten. Lees in deze blog waarom sporten in de lente zo goed voor je is!

Geniet van de buitenlucht

Als je in de lente gaat sporten, kun je genieten van de heerlijke buitenlucht en het nieuwe leven dat de lente je te bieden heeft. Je kunt een wandeling maken, hardlopen, fietsen of skeeleren. Als je buiten sport, kun je ook genieten van de frisse lucht die je energie en inspiratie geeft. Loopt je hoofd even helemaal vol en kom je er niet meer uit? Ook dan is het een goed idee om even naar buiten te gaan om te bewegen. Door buiten te bewegen krijgen je hersenen meer zuurstof en leggen gemakkelijker nieuwe verbindingen. Hierdoor verbetert je creativiteit. Grote kans dat je boordevol nieuwe ideeën terug komt!

Verbeter je mentale gezondheid

Sporten in de lente kan ook helpen om je mentale gezondheid te verbeteren. Door in beweging te komen, kun je stress verminderen en de gevoelens van euforie vergroten. Regelmatig sporten kan ook helpen om je gedachten te ordenen en je stemming te verbeteren. Bovendien krijg je meer energie en kun je beter slapen. Dit alles draagt bij aan het verbeteren van je mentale gezondheid. En zeg nu eerlijk, het lentezonnetje heeft al direct een positieve werking op je geluksgevoel.

Fysiek fit door te sporten in de lente

Sporten in de lente kan ook helpen om je fysieke gezondheid te verbeteren. Regelmatig sporten helpt je om je spieren en gewrichten sterker te maken, waardoor je kans op blessures vermindert. Je kunt ook je conditie verbeteren door in de lente meer te bewegen. Dit kan al door dagelijks een wandeling te maken of 2 à 3 keer per week te hardlopen, een bootcamp te doen of lekker te skeeleren. Neem je partner, vriend, vriendin, broer of zus mee en sport gezellig samen. Zo maak je het sporten meteen een stuk gezelliger!

Log je activiteiten in de VYTAL app!

Door regelmatig te sporten in de lente, kun je je energieniveau verhogen, je mentale en je fysieke gezondheid verbeteren. Neem de tijd om naar buiten te gaan en geniet van alles wat de lente je te bieden heeft. Met de VYTAL app kun je al jouw activiteiten loggen. Zo kun je precies bijhouden hoe actief je bent geweest en is jouw coach ook meteen op de hoogte!
 
De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit