Ontdek de kracht van gember

3 min lezen 27-06-2023
Ontdek de kracht van gember
Laura de Jong
Laura de Jong Contentmanager

Gember wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen en unieke smaak. Van thee tot curry’s, deze wortelachtige specerij is erg geliefd in verschillende culturen over de hele wereld. Tegenwoordig wordt gember veel gebruikt als gembershot. Deze blog gaat dieper in op de herkomst van gember en de voordelen die het met zich meebrengt.

De kracht van gember

Gember heeft een scherpe, pittige smaak en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in verschillende gerechten, van zoet tot hartig. Naast de culinaire toepassingen staat gember bekend om de vele gezondheidsvoordelen. Het bevat verschillende bioactieve verbindingen, waaronder gingerol, shogaol en zingiberene. Gingerol en shogaol werken beide ontstekingsremmend en bevatten veel antioxidanten. Zingiberene helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen in je lichaam en draagt zo bij aan het beschermen van cellen en weefsels tegen stress. 

Gezondheidsvoordelen op een rijtje

  1. Als eerste werkt gember ontstekingsremmend. Mensen met artritis en veel spierpijn hebben vaak veel baat bij het specerij.

  2. Ook bevordert gember de spijsvertering. Het helpt bij het verminderen van maagklachten zoals misselijkheid, braken en indigestie en het verbetert de opname van voedingsstoffen. 

  3. Dit voordeel is voor alle vrouwen onder ons. Gember werkt ook als wondermiddel tijdens de menstruatie. Gember vermindert de prostaglandineproductie, waardoor het een effectieve remedie kan zijn tegen de intensiteit van menstruatiekrampen.

  4. Gember bevat veel antioxidanten die het immuunsysteem versterken en je weerstand tegen ziekten en infecties vergroot. 

  5. Verschillende studies hebben aangetoond dat gember kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan de insulinegevoeligheid verbeteren en de opname van glucose in de cellen bevorderen. 

De opkomst van gembershots

Naast het gebruik van gember in gerechten en thee, worden gembershots steeds populairder. Een gembershot is een geconcentreerde vorm van gemberextract, vaak gemengd met andere gezonde ingrediënten als citroen of appel. Het drinken van een gembershot kan een snelle en effectieve manier zijn om je lichaam te voorzien van de geneeskrachtige eigenschappen. 

Ligt gember al in jouw keuken?

Gember is een veelzijdig specerij met indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Van het verminderen van ontstekingen tot het bevorderen van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Gember verdient zeker een plekje in je dagelijkse voedingspatroon. Of je nu kiest voor een gemberthee, een lekkere curry of een krachtig gembershot, je lichaam zal je dankbaar zijn. Probeer vandaag nog een gembershot en geef je gezondheid een natuurlijke boost!

De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit
Meer tonen >>

Recente artikelen

Meer tonen >>