Personal Hormonal Profile™ (PHP) programma

4 min lezen 24-05-2024
Personal Hormonal Profile™ (PHP) programma
Femke Wassing-Wijnja
Femke Wassing-Wijnja

Balans op je bord met hormonal profiling

Het Personal Hormonal Profile™ (PHP) programma is meer dan alleen een dieet; het is een leefwijze die zich richt op het optimaliseren van je hormoonprofiel door aanpassingen in voeding, lichaamsbeweging, stress management en slaap te doen. Deze holistische benadering kan ook het gebruik van bepaalde supplementen omvatten om de hormonale balans te ondersteunen. Hoewel PHP diverse aspecten van gezond(er) leven omvat, behandelen we in deze blog alleen hormonal profiling op het gebied van voeding. Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe bepaalde  voedingskeuzes van invloed kunnen zijn op jouw hormoonbalans? Lees dan verder!

Wat is het Personal Hormonal Profile™ programma op gebied van voeding?

Het  Personal Hormonal Profile™ programma is gebaseerd op het idee dat ieders hormoonhuishouding uniek is en dat voeding een directe invloed heeft op onze hormonale balans. Dit principe richt zich op het optimaliseren van deze balans door specifieke macronutriënten (koolhydraten, vetten en eiwitten) op een bepaalde manier en in een specifieke hoeveelheid te consumeren.

Wat kun je bereiken met PHP?

De voordelen van Personal Hormonal Profiling: 

  • Verbeterde hormonale balans: door voedingsmiddelen te kiezen die je hormonale gezondheid ondersteunen, kun je natuurlijke lichaamsprocessen zoals metabolisme en energieproductie optimaliseren.
  • Gewichtsbeheersing: een evenwichtige hormoonhuishouding kan helpen bij het efficiënter verbranden van vetten en het verminderen van gewichtsschommelingen.
  • Verhoogde energie en welzijn: een goed afgestemde hormoonbalans kan leiden tot meer energie en een algeheel beter gevoel van welzijn.

De belangrijkste voorwaarden van een PHP voedingsschema

In het PHP programma wordt gebruik gemaakt van de vier voedingsgroepen: eiwitten, groenten, vetten en koolhydraten. Ten aanzien van het combineren van deze groepen worden de volgende richtlijnen gehanteerd: 

  • Eiwitten, vetten en groenten moeten altijd samen in één maaltijd worden gecombineerd.
  • Koolhydraten mogen nooit samen met eiwitten en vetten worden gegeten.
  • Maximaal twee maaltijden per dag mogen koolhydraten bevatten.
  • Het ontbijt bestaat altijd uit eiwitten, vetten en groenten.

Meer informatie hierover kan je terugvinden in de PHP-guidelines van het opleidingsinstituut Overload Worldwide. 

Hanteren van Overload (PHP) als dieetvoorkeur (in VYTAL)

Gebruik je de VYTAL app onder begeleiding van een coach, dan is het mogelijk om het PHP-voedingsprogramma in te stellen als dieetvoorkeur. Op die manier wordt er bij het genereren van jouw voedingsschema rekening gehouden met bovenstaande richtlijnen en worden maaltijden en recepten hierop afgestemd. 

Het Personal Hormonal Profile™ programma biedt een goed onderbouwde benadering van voeding die kan helpen bij het bereiken van hormonale balans en daarmee een gezonder leven. Door bewust te kiezen voor voedingsmiddelen en hun combinaties, kun je je lichaam op natuurlijke wijze ondersteunen en optimaliseren.

Ben je een (voedings)coach, gewichtsconsulent, diëtist of orthomoleculair therapeut en wil jij PHP hanteren in een voedingsschema of als dieetvoorkeur? Plan dan hier een online demo in, dan laten we je zien hoe je dit kunt doen in de VYTAL app met bijbehorende voedingsmodule.

De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit