Superfoods, wat zijn dat precies?

4 min lezen 26-05-2023
Superfoods, wat zijn dat precies?
Laura de Jong
Laura de Jong Contentmanager

Superfoods zijn voedingsmiddelen die bekend staan om de hoge voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Ze zijn erg rijk aan voedingsstoffen zoals antioxidanten, vezels, mineralen en vitamines. Vaak worden superfoods aanbevolen als onderdeel van een gezond en evenwichtig dieet. In deze blog lees je over een aantal populaire superfoods en voordelen die daarbij komen kijken!

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn rijk aan antioxidanten en vitamines. Ook zorgen ze ervoor dat je geheugen verbetert en wordt de hersenfunctie ondersteund. Bovendien hebben blauwe bessen ontstekingsremmende eigenschappen en helpen ze bij het verbeteren van de gezondheid van het hart, de belangrijkste spier in jouw lichaam. Inslaan dus!

Quinoa

Quinoa behoort tot de graansoorten en is erg rijk aan vezels, eiwitten en mineralen. De graan is een goede bron van magnesium, een mineraal wat nodig is voor een gezond zenuwstelsel en de spierfunctie. Quinoa is ook nog eens glutenvrij, dus ook een goede optie voor mensen met glutenallergie. Zo kun je er bijvoorbeeld een hele lekkere salade mee maken.

Avocado

De avocado, you love it or you hate it. Avocado’s zijn rijk aan gezonde vetten en vezels. Ook bevatten ze veel kalium, wat helpt bij het reguleren van de bloeddruk. Avocado’s staan er ook nog eens om bekend dat ze helpen bij het verbeteren van de huid en het bevorderen van een gezond cholesterolgehalte.

Chiazaden

Chiazaden zijn een makkelijke bron van vezels en eiwitten en bevatten ook nog eens omega-3 vetzuren. De zaden helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Ook kunnen chiazaden worden gebruikt als vervanging voor eieren in veganistische recepten.

Boerenkool

Boerenkool is enorm voedzaam en erg rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Een voorbeeld hiervan is vitamine K, wat belangrijk is voor de gezondheid van je botten. Boerenkool kan ook helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van ontstekingen in je lichaam. Genoeg redenen om het aan jouw menu toe te voegen! 

Superfoods ja of nee?

Superfoods zijn dus belangrijke voedingsmiddelen die van nature erg rijk zijn aan voedingsstoffen. Ze bieden enorm veel gezondheidsvoordelen. Door vaker superfoods toe te voegen aan je dieet, help je jouw lichaam om gezond te blijven. Blauwe bessen, quinoa, avocado, chiazaden en boerenkool zijn slechts een paar voorbeelden van de vele superfoods die er bestaan. Onthoud wel dat superfoods een onderdeel zijn van een gezond dieet en dat het belangrijk is om altijd gevarieerd en evenwichtig te eten voor een optimale gezondheid. Rennen dus naar de dichtstbijzijnde supermarkt, zo kom je gelijk aan je lichaamsbeweging!
 

De meeste complete<br />voedingscoaching software ooit